Veranderingen Budget Energie

Steeds meer mensen nemen zonnepanelen en maken daarmee gebruik van zonne-energie. Goed voor de portemonnee én het klimaat. De toename van het aantal zonnepanelen brengt wel steeds grotere uitdagingen met zich mee, aldus de Budget Energie. 

Lees meer »

Salderen vs zonne-accu opslag

Een van de meest verleidelijke incentives om over te stappen op zonne-energie is salderen. In essentie is salderen een proces waarbij je geld kunt verdienen voor de overtollige elektriciteit die jouw zonnepanelen opwekken maar jouw huis niet verbruikt. Deze overtollige energie wordt naar het elektriciteitsnet gestuurd en wordt vervolgens gebruikt om andere huizen of bedrijven van stroom te voorzien.

Lees meer »

Optocht Donderdag Meppeldag 2023

20 Juli 2023 reedt Sonkrag mee met de optocht in Meppel, vast onderdeel en aftrap van de welbekende Donderdag Meppeldagen. Zes donderdagen vol feest en pleinenfestivals in juli en augustus. We gaven flyers weg met kortingscodes, blikjes met pepermuntjes, tasjes, et cetera. Twee donderdag Meppeldagen te weten 27 juli en 24 augustus staan onze adviseurs in de stad om al uw vragen rondom zonnepanelen en laadpalen te beantwoorden. 

Lees meer »

Negatieve energieprijzen

Groene energie is de goedkoopste energie. Met een energiecontract met dynamische prijzen maak je optimaal gebruik van deze groene energie. Schijnt de zon dan zie je direct een daling in je stroomprijs per uur. Maar hoe zit het dan wanneer je je eigen zonnestroom opwekt? 

Lees meer »

Einde prijsplafond stroomrekening!

Het prijsplafond voor energie dat van kracht werd in 2023 zal tijdelijk zijn en niet meer gelden in 2024, zegt minister Sigrid Kaag (Financiën) via haar woordvoerder. Als de energieprijzen tegen die tijd nog steeds erg hoog zijn, zullen alleen de mensen worden geholpen die echt niet rond kunnen komen.

Lees meer »