Max 12 weken voor laadpaal of zonnepanelen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil dat een laadpaal of zonnepaneel in de toekomst binnen twaalf weken aangesloten wordt op het elektriciteitsnet als het om een kleine ingreep gaat. Als er gegraven moet worden voor een nieuwe aansluiting, wordt deze termijn opgerekt tot achttien weken. Dat stelt de toezichthouder voor in een zogeheten consultatie.

Lees meer »

ISDE: wijzigingen 2022

Per 1 januari 2022 zijn de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen en warmtepompen verhoogd. Ook zijn per 2022 de voorwaarden voor de minimale m2 ruimer. De isolatiemaatregelen gelden alleen voor woningeigenaren. En zakelijke gebruikers kunnen onder ruimere voorwaarden ook subsidie krijgen voor zonnepanelen en kleine windturbines.

Lees meer »

EU-ministers maken weg vrij voor schrappen btw op zonnepanelen

Btw-heffingen op goederen en diensten als zonnepanelen, water, personenvervoer en livestreaming van sportwedstrijden of shows kunnen in de EU omlaag tot een tarief tussen 0 en 5 procent. Het is aan het nieuwe Nederlandse kabinet om te besluiten of wel of niet van de mogelijkheid gebruik zal worden gemaakt, benadrukt een woordvoerder van het ministerie van Financiën.

Lees meer »

Steenwijkerland pareert kritiek Meppel op zonnepark

Dat buurgemeente Steenwijkerland een zonnepark van 43 hectare pal op de gemeentegrens aanlegt, baart gemeente Meppel zorgen. Daarom werden afgelopen zomer vragen gesteld aan de buurman. Die verwerpt de meeste zorgen, omdat inwoners van Meppel geen last zouden hebben van het park. Wel wordt er iets meer bebossing om de panelen neergezet.

Lees meer »