Sonkrag Zonnepanelen bestaat uit; 


Sonkrag Zonnepanelen BV
, dat is ons adviserende en verkopende bedrijf

en 

Bysun BV onze eigen InstallQ gecertificeerde installatie BV. 

Onze twee bedrijven zijn fiscaal partner en gezamenlijk verantwoordelijk. 

Standaard 10 jaar all-inn garantie

Waarom deze bedrijven splitsen? 
Omdat de ontwerpende en verkopende partij aan andere eisen en certificeringen moet voldoen dan de installerende partij is een splitsing noodzakelijk. Denk aan VCA certificering, InstallQ certificering, NEN1010, et cetera. 
We zitten in hetzelfde gebouw, in hetzelfde kantoor en hebben dezelfde eigenaar. 
Deze spreiding is ook voor jou gunstig. Door focus en specialisatie hebben we twee bloeiende, solvabele bedrijven kunnen formeren die samen garant staan voor je installatie. 
Ook onze leveranciers bieden stevige product garanties en staan voor kwaliteit. 

Bysun is overigens ook installatiepartner van vele andere bedrijven zoals EnergieWonen, Energiewacht, ZonDuurzaam, Sunforce, et cetera. 


Hoe toon ik garantie aan? 
Middels je factuur + offerte. Bewaar deze stukken dan ook te allen tijde. 


Bent u aangesloten bij een garantiefonds? 
Nee, dit voegt in ons geval niets toe. Wij zijn een van de weinige aanbieders die geen aanbetaling vragen bij de gemiddelde residentiele plaatsing. Bij een garantiefonds is slechts je aanbetaling verzekerd ten tijde van een faillissement. Een andere aangesloten installateur komt je installatie afmaken. Deze dient u de overige 50% van de aanneemsom te betalen. 

Bij ons betaald u pas wanneer de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geen risico !
Op deze wijze besparen we kosten die we niet aan je door hoeven te bereken. 

 

Garanties per product

Goodwe omvormers : 10 jaar

  • Garantie uitbreidbaar tot 15, 20 of 25 jaar.
  • Uitstekende after sales.

Montagemateriaal Solarstell:  20 jaar fabrieksgarantie

JA Solar: Productgarantie is 12 jaar en de vermogensgarantie is 25 jaar met een ondergrens van 85%

ENPHASE Gedekt(e) Product(en) garantietermijn(en)
IQ™7-serie, IQ6-serie micro-omvormers die via een Envoy-product met het internet zijn verbonden 25 jaar vanaf (i) 4 maanden vanaf de datum waarop het Gedekte Product vanuit Enphase wordt verzonden, of, indien dit eerder is, (ii) de datum waarop het Gedekte Product wordt geactiveerd in het Enlighten™-systeem van Enphase (een dergelijke van toepassing zijnde datum wordt de "Aanvangsdatum van de Garantie" genoemd)

SOLAR EDGE
De standaard 12 jaar productgarantie van SolarEdge omvormers kan verlengd worden naar 20 of 25 jaar, afhankelijk van het omvormer model
. De garantieverlenging voor de omvormer geldt alleen voor de omvormer en niet voor eventueel ingebouwde communicatieaccessoires.

SMA producten
De garantieperiode van de SMA-fabrieksgarantie voor deze productie wordt automatisch verlengd tot 10 JAAR na inbedrijfstelling van het product of de factuurdatum voor de eerste garantienemer wanneer de garantienemer een product registratie uitvoert op de SMA homepage binnen 12 maanden na de inbedrijfstelling of de factuurdatum voor de eerste garantieclaim (www.my.Sma Service.com/s/product-registration) en de inbedrijfstelling of de factuurdatum voor de eerste garantieclaim plaatsvindt na 1-4-2021 (geldt alleen voor Spanje, Polen, Nederland, België en Luxemburg) of na 1-10-2021 (wereldwijd). Product registratie is beschikbaar vanaf 1-5-2021 in Spanje en wereldwijd vanaf 1-10-2021. Het inkopen van een ACTIVE/COMFORT garantieverlenging nadat de SMA-fabrieksgarantie van 5 JAAR (zonder product registratie) is verlopen, is niet mogelijk voor deze producten. Alleen in geval van een correcte product registratie en de resulterende verlenging van de SMA-fabrieksgarantie tot 10 jaar mag de garantienemer een optionele ACTIVE/COMFORT garantieverlenging kopen conform de condities van de ACTIVE/COMFORT garantieverlenging voor de jaren 11 – 20 van het product. De optie tot inkopen van een FLEX garantieverlenging conform de condities van de FLEX garantieverlenging is nog steeds beschikbaar voor de garantienemer tot jaar 10 na de inbedrijfstelling of de factuurdatum voor de eerste garantienemer. SMA behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om de ACTIVE/COMFORT/FLEX garantieverlenging met de klant pas te sluiten na voorafgaand onderzoek van het betreffende
apparaat.