Energiebespaarlening

 

Heb je interesse in de aanschaf en financiering van zonnepanelen? Vanaf 1 juni 2022 kun je bij het Warmtefonds 100% van het leenbudget (in plaats van 75%) aan zonnepanelen besteden en je hoeft daarnaast niet ook te investeren in minimaal een extra maatregel. Met zonnepanelen wek je zelf je stroom op en bespaar je direct op energiekosten.
 

De Energiebespaarlening gebruiken voor zonnepanelen?

 

Bekijk de volgende aandachtspunten:

  • Je kunt zonnepanelen vanaf 1 juni 2022 voor 100% van de totale lening gebruiken voor de zonnepanelen (en eventuele thuisbatterij).
  • Bij de aanvraag moet je een omschrijving van de zonnepanelen aanleveren, waarin het merk en type staan vermeld. Ditzelfde geldt voor de thuisbatterij.
  • Het is niet mogelijk om reeds gehuurde zonnepanelen over te nemen met de Energiebespaarlening. Zonnepanelen moeten nieuw worden aangeschaft en op je eigen terrein bij je woning worden geplaatst.
  • Het is mogelijk de zonnepanelen op je schuurdak te laten plaatsen. Houd er rekening mee dat de zonnepanelen in alle gevallen privé gebruikt moeten worden (niet zakelijk).

 

Salderingsregeling verlengd tot 2025

Eigenaar-bewoners met zonnepanelen op hun dak kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn. 

 

Belangrijkste voorwaarden

Je moet eigenaar en bewoner zijn van de te verduurzamen woning

Je verduurzaamt het woongedeelte van deze woning met een of meerdere maatregelen

Je kunt minimaal € 1.000 en maximaal € 25.000 lenen (bij een ZEP maximaal € 50.000 en bij een NOM maximaal € 65.000)

De aanvraag voor de Energiebespaarlening is drie maanden geldig.

uitgebreide toelichting met voorbeelden

 

Meer informatie www.warmtefonds.nl