Hoe stel je de wifi van een GoodWe omvormer in?

 

Regelmatig krijgen wij vragen over het instellen van de wifi-verbinding van de nieuwe generatie GoodWe omvormers. Natuurlijk helpen wij je daar graag bij. Onderstaand is een handleiding voor standaard GoodWe omvormers, hiermee is het mogelijk om de wifi-configuratie te voltooien via een laptop.

De aanmeld procedure is in principe precies hetzelfde als met de vorige generatie, het enige verschil is dat de nieuwe generatie aangemeld moet worden op 10.10.100.253 in plaats van 10.10.100.254.

Let op: het instellen van de wifi van een nieuwe generatie omvormer wijkt iets af van de standaard modellen. De nieuwste generatie GoodWe omvormers zijn te herkennen aan een ‘’9’’ als eerste cijfer in het serienummer. Kom je er nog steeds niet uit? In de handleiding vind je iedere stap die genomen dient te worden om een goede verbinding tot stand te brengen. Daarnaast staat er een overzichtje met mogelijke foutmeldingen en de bijhorende oplossing.

Handleiding standaard GoodWe omvormers

 

Solar Edge omvormer : de gebruikershandleiding

De handleiding bevat de volgende hoofdstukken: Hoofdstuk 1. SolarEdge Omvormer, geeft een foto van de omvormer met een omschrijving van de verschillende functies en aansluitingen. Hoofdstuk 2. WiFi wachtwoord instelling, beschrijft de procedure om de het WiFi signaal van de omvormer te verbinden met uw thuisnetwerk (router).

Handleiding Solar Edge

 

Reset uw SMA omvormer in 5 gemakkelijke stappen!

Heeft u een probleem met uw SMA omvormer? Dan vragen wij steeds om uw omvormer te resetten. Concreet wil dit zeggen dat u uw zonnepaneelinstallatie volledig van het net (AC) verwijdert. Wanneer uw netbeheerder aan het elektriciteitsnet in uw omgeving werken uitvoert, zal deze u ook vragen deze handeling uit te voeren. Emanuel legt u in 5 stappen uit hoe u dit gemakkelijk en snel kan doen, via deze link kan u de handelingen ook nog even bekijken. 

1 Zet de AC-zekering van de zonnepanelen uit

De AC-zekering van uw zonnepanelen is de schakelaar van uw zonnepanelen. Deze bevindt zich in de meeste gevallen in de zekeringskast of in het extra kastje waarin uw groenestroomteller staat.

2 Trek de DC-schakelaar uit de omvormer

De DC-schakelaar van uw omvormer vind u aan de onderkant van de omvormer. Bij sommige types van SMA-omvormers steekt er een soort staafje uit, bij andere types SMA-omvormers zit er een soort verborgen zwarte blok. Deze DC-schakelaar dient u uit te omvormer te trekken. Klik hier om te kijken hoe Emanuel dit doet.

3 Wacht een minuut

De ene omvormer valt sneller uit dan de andere. In de meeste gevallen gebeurt dit vrij snel, maar wij raden aan om toch zeker een minuutje te wachten zodat u zeker bent dat de omvormer volledig uitstaat.

4 Steek de DC-schakelaar terug er in

Dit is de schakelaar die u in stap twee uit de omvormer heeft getrokken. Deze mag u er voorzichtig terug insteken.

5 Zet de AC-zekering terug op

Dit is de zekering die u in de eerste stap heeft afgezet. Deze mag u terug opzetten. 

 

Enphase opnieuw verbinding met wifi: