Sonkrag uitvoerder collectieve inkoopactie Meppel

Gepubliceerd op 3 juni 2021 om 09:39

Sonkrag heeft de aanbesteding 'collectieve inkoop duurzaamheidsmaatregelen' in Meppel gewonnen. De aanbesteder, Bespaar Lokaal is in dit geval de regisseur van de actie en wordt ondersteund door de gemeente Meppel. 

GEZAMENLIJKE INKOOPACTIE VERDUURZAMEN KOOPWONINGEN

De gemeente Meppel organiseert in samenwerking met Bespaar Lokaal een advies- en inkoopactie. Tijdens de actie wordt met een zeer grote groep huiseigenaren in Meppel ingekocht. Hierdoor zijn de voorwaarden van de isolatiemaatregelen en zonnepanelen goed en de prijzen scherp. De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling gekozen en zijn uitsluitend lokale bedrijven.

De actie geldt onder andere voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Er wordt alleen samengewerkt met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden. Hierdoor zijn kwaliteit, service en garantie gegarandeerd en stimuleren we de lokale economie in deze zware tijd.


VOOR WIE?

Veel huizen zijn tijdens de bouw beperkt geïsoleerd, Als u nog niet of weinig geïsoleerd hebt, zijn uw stookkosten hierdoor in verhouding hoog. Deze kosten kunt u sterk verlagen door gebruik te maken van deze inkoopactie en de subsidie.

Neemt u als huiseigenaar twee of meer isolatiemaatregelen zoals spouwmuur- en vloerisolatie of dubbel glas? Dan kunt u van de rijksoverheid gemiddeld 20 procent subsidie krijgen op de kosten (‘Subsidie Energiebesparing Eigen Huis’). Met deze actie en de subsidie willen wij u helpen uw energierekening te verlagen. Daarnaast willen wij u ook helpen uw woning klaar te maken voor het verdwijnen van aardgas. Tussen 2030 en 2050 zal het aardgas in Nederland namelijk verdwijnen.  Ook is een lening vanuit de overheid mogelijk. Deze lening maakt het mogelijk de energierekening in één keer vergaand te verlagen.

 

Uitvoering door uitsluitend lokale ondernemingen !!!

 

 

ALLE VOORDELEN VAN DE INKOOPACTIE

 • Subsidiemogelijkheden bij twee of meer maatregelen
 • Tijdelijk een lage prijs door inkoop op grote schaal en een laag btw-tarief op de arbeidskosten.
 • Onafhankelijke controle aan huis voor het veilig aanbrengen van isolatiemaatregelen. Gratis inspectie spouwmuurvervuiling. 
 • Na aanschaf van zonnepanelen ontvangt u 21% btw terug van de Belastingdienst.
 • Lening mogelijk vanuit de Provincie Drenthe voor afname van meerdere/alle maatregelen tegelijk.
 • Uitgevoerd binnen één dag door gekwalificeerde bedrijven met een hoge klanttevredenheid.
 • Een flink lagere energierekening en een comfortabele woning.
 • Met uw deelname stimuleert u de lokale economie.


MEEDOEN MET DE INKOOPACTIE

 1. U schrijft zich vóór 22 juli 2021 
 2. Bespaar Lokaal controleert uw woning. Bij eventuele vragen wordt u gebeld.
 3. U ontvangt advies en vrijblijvende offertes op maat als volgt:
  1. Bij interesse in zonnepanelen: ontvangt u vrijblijvend een offerte op maat van de installateur die de veiling gewonnen heeft. Deze offerte wordt in vrijwel alle gevallen samen met u op maat gemaakt. U ontvangt de offerte voor zonnepanelen per e-mail.
  2. Bij interesse in spouwmuur- en/of vloerisolatie: ontvangt u een e-mail om een onafhankelijk huisbezoek in te plannen. Er wordt met een endoscoop in uw spouwmuur gekeken of er sprake is van spouwmuurvervuiling. Kosteloos! Na deze onafhankelijke controle weet u óf en op welke manier uw energierekening het best en veilig verlaagd kan worden.
  3. Bij interesse in overige maatregelen (waaronder isolatieglas) ontvangt u de offerte op maat op basis van de door uzelf aangeleverde gegevens via de site. Wanneer een huisbezoek noodzakelijk is zullen we een afspraak met u maken. Ook dit huisbezoek is kosteloos en vrijblijvend. 
 4. U ontvangt alle vrijblijvende offertes per e-mail en neemt zelf uw besluit.
 5. De eventuele btw teruggave wordt voor u geregeld. Tevens zullen we u adviseren wat te doen wanneer u in aanmerking komt voor een subsidieregeling. 


VEILIG GEADVISEERD EN UITGEVOERD

Voor het opstellen van de offertes voor spouwmuur- en vloerisolatie is een onafhankelijk advies aan huis vereist. Deze huisbezoeken worden op veilige wijze uitgevoerd volgens de richtlijnen van het RIVM. De adviseur werkt voornamelijk buiten (voor de spouwmuur) en/of in de kruipruimte (voor de vloer). Overleg met u vindt plaats buiten de woning en op gepaste afstand. Het huisbezoek duurt gemiddeld 20 tot 30 minuten. Isolatie- en installatiebedrijven kunnen de komende periode ook veilig doorwerken. Het plaatsen van zonnepanelen en spouwmuurisolatie vindt vrijwel volledig plaats vanaf de buitenkant van de woning. Vloerisolatie wordt vanuit de kruipruimte aangebracht. U bepaalt zelf wanneer u een klus laat uitvoeren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.