Einde prijsplafond stroomrekening!

Gepubliceerd op 19 april 2023 om 16:08

Het prijsplafond voor energie dat van kracht werd in 2023 zal tijdelijk zijn en niet meer gelden in 2024, zegt minister Sigrid Kaag (Financiën) via haar woordvoerder. Als de energieprijzen tegen die tijd nog steeds erg hoog zijn, zullen alleen de mensen worden geholpen die echt niet rond kunnen komen.

Begin volgend jaar gaat een regeling in die ervoor zorgt dat alle huishoudens niet meer betalen voor gas en licht dan een door de overheid vastgesteld bedrag. Daarvoor moet het verbruik wel onder een bepaalde grens blijven. Het kabinet heeft volgens de woordvoerder gekozen voor zo’n algemene maatregel omdat er haast moest worden gemaakt. Voor 2024 heeft Kaag meer tijd om een maatregel voor te bereiden die alleen is bedoeld voor mensen die met moeite hun energierekening kunnen betalen.

De steun voor iedereen is namelijk te duur voor de overheid om jarenlang te betalen, zegt de woordvoerder. ,,Anders jaag je de Staat op kosten en de belastingbetaler ook.” Dat zou er namelijk voor zorgen dat de kosten ‘elders in de begroting moeten worden gedekt’. Dat kan bijvoorbeeld resulteren in een bezuiniging of belastingverhoging.

Lees het hele artikel verder op AD: Kaag: prijsplafond alleen in 2023 voor iedereen, niet in 2024 | Politiek | AD.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.