Banken zijn positief over verduurzamingsfonds voor kleinere portemonnee

Gepubliceerd op 12 juni 2020 om 16:34

Nederlandse banken zijn overwegend positief over het zogenoemde warmtefonds, dat burgers moet helpen hun woning verder te verduurzamen. Mensen die niet gemakkelijk een gewone lening kunnen afsluiten, kunnen hiermee toch financiering krijgen voor bijvoorbeeld extra isolatie of de aankoop van zonnepanelen.

Het fonds vloeit voort uit het Klimaatakkoord en moet worden gevuld met geld van de overheid en private partijen. Huiseigenaren die het zelf niet kunnen betalen, kunnen met behulp van dit fonds een bedrag van maximaal 25.000 euro lenen.

Dat het hierbij om een hypothecaire lening gaat, vindt de De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) minder positief. "Huiseigenaren komen door een extra hypothecaire lening in het nauw. Het kan bijvoorbeeld nadelig uitpakken als zij hun bestaande hypotheek willen overzetten naar een andere aanbieder", aldus een woordvoerder.

 

De NVB pleit er dan ook voor om een lening zonder hypothecaire dekking te verstrekken. Zo'n lening is flexibeler, en kan sneller worden terugbetaald.

 

 

Door: NU.nl
Beeld: ProShots

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.